Ohjeita tallilla kävijöille

YLEISTÄ

Tule tallille ajoissa, n. 20 min etukäteen jos kyseessä on maasto tai ratsastustunti. Tälloin sinulla on hyvin aikaa sovittaa itsellesi varusteet ja varmistaa hevosen millä ratsastat. Ohjattu hevosen varustaminen kuuluu aina tuntiin. Jos jo tunnet hevoset ja taitosi riittävät, voit tulla itse valmistelemaan ratsusi tallille sovitusti. Jos kyseessä on kurssi tai muu tapaaminen riittää, että tulet paikalle sovittuna aikana! Joskus hevoset ovat jo tunnilla/maastossa, tällöin saattaa olla, että saat hevosen edelliseltä suoraan käyttöösi. 

Älä mene tarhaan ilman ohjaajan lupaa, hevosemme tarhaavat kahdessa laumassa ja lauman väliset suhteet voivat aiheuttaa vaaratilanteita jos et tunne hevosia. Kysythän ensin jos haluat antaa hevosille herkkuja! Huolehdithan hevosten hoidon jälkeen käytössä olleet tavarat siisteinä paikalleen.

Tupakointi ei ole sallittua tallialueella, kysythän henkilökunnalta missä voi tupakoida.

Sovithan muina aikoina, kuin varatuilla ratsastuksilla, kursseilla tai tapaamisilla, tapahtuvista vierailuista etukäteen.

VAKUUTUS

Ratsastus ja kaikki tallilla oleskelu tapahtuu omalla vastuulla. Suosittelemme vapaa-ajan tapaturmavakuutusta tai SRL:n jäsenyyttä joka sisältää tapaturmavakuutuksen talleilla. Alaikäiset ovat tallilla aina vanhempien vastuulla!

MAKSUT

Maksut voi suorittaa paikan päällä käteisellä tai etukäteen tilille, jolloin ota mukaasi kuitti tai kuvakaappaus suoritetusta maksusta. Meillä on myös korttimaksumahdollisuus (izettle), mutta kesken toiminnan, emme aina pysty rahastamaan kortilla, joten korttimaksusta on hyvä mainita ennen tuloa hyvissä ajoin!

PERUUTUSEHDOT

Ratsastustuntien ja maastojen mahdolliset peruutukset pitää tehdä edellisenä päivänä klo 16.00 mennessä, muuten tunti katsotaan käytetyksi, äkilliset sairastapaukset pois lukien. Ilmoitus sairastapauksissa kuitenkin samana päivänä viimeistään klo 9.00 mennessä! Hevoset ovat varattuina kullekin tunnille ja tarvittava määrä avustajia myös, siksi on tärkeää saada tieto peruutuksista hyvissä ajoin! Tunnit on kuitenkin hyvä käyttää omalla paikallaan, koska kortit ovat voimassa rajoitetun ajan, korvaavat ratsastukset tulee suorittaa kuukauden sisällä peruutuksesta. Korvaavista tunneista on ratsastajan sovittava itse opettajan kanssa ja huolehdittava, että tunnit tulee käytettyä määräajan puitteissa tai ne katsotaan käytetyiksi.

Kursseilla ja leireillä peruutusehdot ovat erilaiset. Sairastapauksissa jo maksetun varausmaksun voi saada takaisin ennen kuin on aloittanut kurssin vain lääkärintodistusta vastaan! Koko kurssimaksu on suoritettava ennen kurssin alkua. Aloitettua kurssia ei hyvitetä takaisin jos kurssin keskeyttää, kurssien poissaoloja on mahdollista suorittaa etätehtävien avulla ja olla mukana mahdollisesti perustettavassa facebookin keskusteluryhmässä. Jos kurssille ei tule eikä sitä peru ennen kurssin alkua, veloitamme puolet kurssimaksusta. 

Yhdistyksellä on oikeus peruutta ja siirtää tunti toiselle ajankohdalle, jos on ilmoittautunut vain 1 ratsastaja. Tunnilla tulee olla vähintään 2 ratsastajaa, jotta tunti/maasto järjestetään. Yksityistunnilla on eri hinta. Yhdistys voi siirtää tuntia myös silloin, jos jonkun ratsastajan hevonen on sairastunut/loukkaantunut.

PUKEUTUMINEN

Ratsastuskenkien tulee olla kannalliset kengät tai saappaat. Kypärän käyttö on pakollista aina, kypärän saa meiltä lainaan tarvittaessa. Maastossa käytämme keltaisia huomioliivejä, joita saa tallilta lainaan, myös omaa saa käyttää. Pukeudu säänmukaisesti, ratsastus ja valjastus tapahtuu ulkona! Meillä on rajallisesti muita lainavarusteita, tarvittaessa kysy tallilta.

MIKÄ ON RATSASTAJIEN PAINORAJOITUS?

Hevosemme ovat iäkkäitä ja pienehköjä islanninhevosia, joiden halutaan jaksavan tehdä työnsä tyytyväisinä. Hevosen jaksamiseen vaikuttaa eniten ratsastajan kehonhallinta joka karttuu osaamisen myötä. Karkeasti painoraja liikkuu hevosesta ja ratsastajan osaamisesta riippuen noin 90kg tienoilla. Jos olet epävarma, voit soittaa meille ja kysyä. 

EN OLE KOSKAAN RATSASTANUT, MUTTA HALUAISIN ALOITTAA, KUINKA TOIMIN?

Ensimmäisiksi kokeilukerroiksi tai jos edellisestä ratsastuskerrasta on useamman vuoden tauko, suosittelemme aloittamaan ratsastustunnilla kentällä. Varaa yksityistunti tai osallistu alkeisryhmän tunnille.

KUINKA PITKÄ ON RATSASTUAIKA?

Jokainen ratsastuskerta tallilla sisältää hevosen ohjattua käsittelyä ratsastuksen ohella ellei toisin ole sovittu. Ratsastusajan kestoon kuuluu selkään nousut ja muu avustettu toiminta, ratsastusaika on muusta ohjatusta toiminnasta riippuen n. 50min, alkeistunneilla vähemmän. 

TUNTIKORTTI VAI IRTOTUNTI?

Irtotunti on kalliimpi, mutta tällöin voit valita milloin haluat käydä ja tulla mukaan aina kun tunneilla/maastoissa on tilaa, näin saat valinnanvapautta ilman sitoumuksia!

Tuntikortin voi ostaa edullisemmin 5, 10 tai 20 kerran sarjassa. Tälloin valitaan ratsastajalle sopiva tunti ja tunnilla käydään säännöllisesti viikoittain. Hyvissäajoin tiedetyt lomat ja menot voidaan sopia käytettäväksi muulloin määräajan puitteissa. Ratsastajan vastuulla on sopia korvaavat tunnit määrajan puitteissa! Knehtilän markkinaviikonloppuina ei ole tunteja, ellei toisin ole mainittu. Satunnaisesti voi sopia tunnin pitäjän kanssa hyvissä ajoin, jos haluaa käyttää tuntinsa joku kerta maastotunnilla tai maaston kentällä, sovi näistä ajoissa tapauskohtaisesti.

SÄÄ

Ratsastukset pidetään ulkona, pienet säämuutokset eivät estä tuntien pitämistä, mutta kovan myrskyn vuoksi on mahdollista, että tunteja siirretään. Jos olet epävarma pidetäänkö tunti, ole yhteydessä tallille, ilmoitamme tekstiviestillä peruutukset, ne tulee kuitata vastaanotetuiksi. Talvisin pakkasraja n. -15-20 astetta riippuen tuulen purevuudesta.

TALLIHYGIENIA

Hevosten taudit eivät tartu ihmisiin, mutta monet hevosten virus- ja bakteerisairaudet saattavat levitä ihmisten välityksellä tallista toiseen. Noudatathan varovaisuutta liikkuessasi tallien välillä. Käytä eri vaatteita eri talleilla tai pese/desinfioi ne välissä, myös kengät! Pese kätesi aina tallilta tultuasi!

 

Hyvä yhteishenki ja keskinäinen kunnioitus tallilla on meille tärkeä asia, joten otetaan toisemme huomioon tallilla ja tehdään tallilla olosta mukavaa toisiamme kunnioittaen!